Výhody a nevýhody brazílskej epilácie

Výhody a nevýhody brazílskej epilácie

Brazílska epilácia

Názory na zbavovanie sa chĺpkov v intímnej oblasti sa veľmi rôznia. Zatiaľ čo jeden tábor razí cestu dohola, druhý tvrdí, že chĺpky majú svoj zmysel. Brazílska epilácia je metóda odstránenia chĺpkov určená pre intímne partie tela a triesla. Znamená teda celkové odstránenie nechcených chĺpkov.
Chĺpky sa vytrhávajú aj s korienkom z folikulu. Vzhľadom na citlivosť týchto partií je najvhodnejším materiálom pre brazílsku depiláciu cukrová pasta, ktorá nepoškodí jemnú pokožku a sliznici v týchto oblastiach. Metóda je vhodná ako pre ženy, tak aj pre mužov. V Európe sa pod pojmom brazílska epilácia označujú aj také varianty epilácie, pri ktorých sa v intímnej oblasti ochlpenia čiastočne ponechá podľa priania zákazníka.
Tento druh epilácie začína byť viac a viac populárny, najmä teda v letnom období. Pokiaľ by vás odrádzala veľká bolesť, môžete vyskúšať laserovú epiláciu, ktorá je vďaka anestetickému krému menej bolestivejšia.

Niečo málo z histórie brazílskej epilácie

Trend brazílskej epilácie sa rozšíril v 90. rokoch a v súčasnosti sa považuje za veľmi obľúbenú metódu úpravy slabín. Táto metóda epilácie sa zrodila v tropickej Brazílii, kde bikiny zakrývajú naozaj len to najnutnejšie. Z tohto dôvodu je táto epilácia veľmi dôkladná a nenechá na vás ani chĺpok! V európskom variante zostáva maximálne úzky prúžok či iný tvar.

Priebeh brazílskej epilácie

Brazílska epilácia sa vykonáva bez spodnej bielizne. Ideálna dĺžka chĺpkov pre procedúru je 5-10 mm. Na intímne partie sa nanesie dezinfekčné tonikum, osuší sa a zapudruje. Potom je nanášaná cukrová pasta alebo epilačný vosk, ktorý strhnutím odstraňuje chĺpky aj s korienkami. Počas ošetrenia budete požiadaní o zmenu polohy na lehátku, tak aby mohli byť odstránené všetky nechcené chĺpky. Kozmetička pri epilácii používa hygienické rukavice. Všetky pomôcky na epiláciu sú jednorazové.
Po epilácii je pokožka ošetrená upokojujúcim a čistiacim tonikom. Na záver si môžete nechať aplikovať prípravok na spomalenie rastu chĺpkov.

Výhody a nevýhody

Po brazílskej epilácii sa väčšina žien cíti voľnejšia a viac sexy, mnohým partnerom sa to tiež páči viac. Tiež si môžete dovoliť oveľa odvážnejšie strihy plaviek, a lepšie sa tak opáliť. Na druhú stranu je brazílska epilácia veľmi bolestivá a treba ju podstupovať pravidelne každých 5–6 týždňov. Dobrou správou je, že pri pravidelnom ošetrení rastú chĺpky menej husté a tvrdé.

Bez bolesti a natrvalo

Ak sa bojíte bolesti a nechcete každý mesiac chodiť na epiláciu znova, vyskúšajte laserovú epiláciu. Jej efekt je trvalý, pretože laser zničí chĺpok aj s korienkom, takže žiadny už nikdy nenarastie. A bolesť? Tej sa báť nemusíte, pretože sa pred zákrokom nanesie anestetický krém. Nevýhodou môže byť akurát cena, ktorá je oproti bežnej epilácii vyššia. Z dlhodobého hľadiska sa ale určite oplatí.