Ako sa ľahko zbaviť chĺpkov na tvári

Ako sa ľahko zbaviť chĺpkov v tvári?


Chĺpky v tvári môžu niektoré ženy nepríjemne potrápiť. Zvlášť nepríjemné sú tie, ktoré sú výrazne sfarbené a objavujú sa nad hornou perou, na brade či tvárach. Nechce sa vám utrácať za drahé laserové ošetrenie alebo pravidelné epilácie, ktoré vás zbavia fúzov pod nosom a jemných chĺpkov na tvári i brade? Našťastie existujú aj metódy, ktoré vám pomôžu zbaviť sa nepekného páperia v pohodlí domova.
Pokožka na tvári je veľmi citlivá, preto by sme pri odstraňovaní chĺpkov z tejto časti tela mali používať čo najšetrnejšie metódy. Tradičné spôsoby používané na odstraňovanie nežiaducich chĺpkov na iných častiach tela sa v tomto prípade úplne nehodia.

Pinzeta

Najobvyklejšou cestou je pinzeta, ktorou sa fúziku zbavujete chĺpok po chĺpku. Procedúra je zdĺhavá, ale na druhú stranu, nehrozí skoro žiadne podráždenie kože. Aby vytrhávanie toľko nebolelo, dvoma prstami rozťahujte kožu a pinzetou vytrhávajte medzi nimi. Nezabudnite potom danú oblasť vyčistiť pleťovým čističom a najlepšie ošetriť upokojujúcim gélom alebo krémom.

Cukrová pasta

Traduje sa, že túto metódu odstraňovania nevzhľadných chĺpkov poznali už v starovekom Egypte. Výhodou odstraňovania za pomoci cukrovej pasty je predovšetkým šetrnosť. Cukrovou hmotou sa obalí iba samotný chĺpok, nie pokožka. Cukrová pasta sa nanáša ohriata na telesnú teplotu, nechá sa ľahko zatuhnúť a následne sa strhnutím odstráni aj s  chĺpkami. Oproti vosku si poradia aj s kratšími chĺpkami a nehrozí nebezpečenstvo popálenia pokožky. Výhodou epilácie cukrovou pastou je minimálne podráždenie pokožky vzhľadom na to, že sa chĺpky strhávajú po smere rastu. Odstránenie chĺpkov je veľmi rýchle a účinné.

Epilačný vosk

V domácom prostredí patrí táto depilácia medzi ľahko bolestivejšia, a aby bola efektívna, chĺpky musia dorásť do dĺžky 4-5 mm. Vybrané miesto sa musí najprv ošetriť špeciálnymi prípravkami, potom sa rozohriaty vosk nanáša na pokožku. Po úspešnom vytrhnutí korienkov sa musí pokožka ošetriť špeciálnymi prípravkami na regeneraciu pokožky. Po domácej depilácii voskom chĺpky dorastajú za štyri až šesť týždňov. Dobrou správou je, že pri pravidelnej epilácii chĺpky dokonca slabnú a rednú a ich dorastanie je pomalšie.
V ponuke Mix Epil nájdete pripravené sady, kde nájdete všetko potrebné pre domácu procedúru, a to vrátane ohrievača a špeciálnej kozmetiky na prípravu a upokojenie pokožky.

MIX EPIL TIP: Chĺpky odstraňujte ideálne večer. Cez noc sa pokožka zregeneruje a upokojí.